recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met gebakken kabeljauw

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - andijvie (1 struik)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - kabeljauwfilet msc (400 gram)
  • - aardappelen (1 kg)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Verwarm 2 eetlepels margarine in een wok en roerbak de ui en de aardappelblokjes 3 minuten.
  • 4 Voeg 150 ml water met wat zout en peper toe en smoor de aardappel in 20 minuten gaar.
  • 5 Snijd de kabeljauw in gelijke stukken.
  • 6 Wrijf de stukken kabeljauw in met zout, peper en kerriepoeder en wentel ze door de bloem.
  • 7 Bak ze in een antiaanbak-koekenpan in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Stamp de aardappelen met ui fijn en roer ze met het smoorvocht tot een smeuïge puree.
  • 9 Snijd de andijvie in repen.
  • 10 Schep de andijvie erdoor en warm de stamppot al omscheppend door tot de andijvie gaat slinken.
  • 11 Serveer de stamppot in diepe borden en leg de stukken vis erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.