recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met houmous en merguez

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - andijvie (450 gram)
  • - komijn (1 theelepel)
  • - houmous (3.5 eetlepels)
  • - melk, warm (150 ml)
  • - ui, groot (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - merguezworstjes (5 )
  • - aardappel, kruimig (1.25 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Prik de merguezworstjes in met een vork en bak ze in een hapjespan met 2 eetlepels hete olie rondom bruin.
  • 3 Verdeel de, in dunne partjes gesneden ui rond de worstjes en bak alles afgedekt in nog 6-8 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar.
  • 4 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt.
  • 5 Roer de houmous, gemalen komijn en twee eetlepels olijfolie erdoor en schep dan hand voor hand de gesneden andijvie erdoor.
  • 6 Warm de stamppot op zacht vuur al omscheppend goed door.
  • 7 Serveer de stamppot in diepe borden en verdeel de merguez er in stukken over en schep ook de gebakken ui erop.
  • 8 Tip: In plaats van merguezworstjes kunt u ook varkens chipolata gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.