recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - tafelaardappelen (1250 gram)
  • - merguez worstjes (5 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 stuk(s))
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - andijvie (1 krop)
  • - melk (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil en snijd de aardappelen in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de merquez in stukjes van 2 cm.
  • 4 Bak de stukjes merguez in een koekenpan met de helft van de olijfolie rondom bruin.
  • 5 Snijd de ui in stukjes.
  • 6 Bak de ui even mee.
  • 7 Roer de tomatenpuree erdoor en voeg het water met wat zout en peper toe.
  • 8 Laat de merguez nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Giet de aardappelen af.
  • 10 Voeg de melk en de andere helft van de olijfolie toe en meng alles met een stamper tot een grove puree.
  • 11 Voeg wat zout en peper toe.
  • 12 Meng de andijvie erdoor en verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken.
  • 13 Schep de stamppot in diepe borden, maak in het midden een kuiltje en schep de stukjes worst met de jus erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.