recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met noten

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - uien (3 )
  • - gepelde walnoten (150 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sla (1 grote krop)
  • - tafelaardappelen (1.5 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Was de andijvie en snijd de bladeren in brede repen.
  • 4 Rooster de walnoten met een derde van de olijfolie in een droge koekenpan.
  • 5 Schep ze op een bord.
  • 6 Snijd de uien in ringen.
  • 7 Bak de uien met de rest van de olijfolie in dezelfde koekenpan op matig hoog vuur in 6 minuten lichtbruin.
  • 8 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 9 Voeg de andijvie toe en warm de stamppot door tot de andijvie begint te slinken.
  • 10 Schep de helft van de uiringen en noten erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  • 11 Serveer de stamppot in diepe borden en met de rest van de uiringen en noten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.