recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met pastinaak en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - chorizo (200 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - melk (100 ml)
  • - andijvie (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 4 Bak de chorizo zachtjes uit in een pan met een dikke bodem.
  • 5 Schep de knapperige blokjes op een bord.
  • 6 Schep de aardappel, pastinaak en ui door het uitgesmolten vet en bak ze al omscheppend 2-3 minuten.
  • 7 Schenk er het water bij en smoor de aardappel en pastinaak in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Stamp de aardappelen en pastinaak met een stamper tot een grove puree.
  • 9 Roer de melk erdoor en schep hand voor hand de andijvie erdoor.
  • 10 Warm de stamppot zachtjes door tot de andijvie begint te slinken.
  • 11 Breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de stamppot in diepe borden en strooi de chorizo erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.