recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppot met tofu

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - panklare andijvie (600 g)
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - rode uien (3 stuks)
  • - kruimige aardappelen (1.5 kg)
  • - roerbakolie (5 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - tofu naturel (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen.
  • 2 Snijd de tofu in blokjes en de rode uien in halve ringen.
  • 3 Meng ze in een kom met 2 delen sojasaus en 1 deel roerbakolie en laat 10 minuten staan.
  • 4 Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de uien in 3-4 minuten beetgaar.
  • 6 Schep ze op een bord.
  • 7 Verhit wat olie in de wok en roerbak de tofu rondom bruin.
  • 8 Schenk de marinade erbij.
  • 9 Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de melk, zout, peper en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
  • 10 Schep de andijvie en rode ui erdoor en warm de stamppot goed door.
  • 11 Serveer met de tofu.
  • 12 Wijntip: Sappige witte, bijvoorbeeld chenin blanc/droë steen of edelzwicker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.