recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Andijviestamppotje met gebakken vis

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - andijvie (500 gram)
  • - water (150 ml)
  • - uien (2 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - diepvries kabeljauw filets (400 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Wrijf de visfilets in met zout, peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
  • 4 Meng in een diep bord de bloem en kerriepoeder en wentel de filets erdoor.
  • 5 Bak de vis in een anti-aanbakkoekenpan met tweevierde van de margarine in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Snijd de uien in ringen.
  • 7 Bak de uiringen in een steelpan met een vierde margarine zachtjes goudbruin.
  • 8 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de margarine tot een smeuïge puree.
  • 9 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 10 Roer de andijvie erdoor en warm de stamppot door tot de andijvie begint te slinken.
  • 11 Schep de stamppot op borden en leg de gebakken vis erop.
  • 12 Verdeel de uiringen over de vis.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.