recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Antipasti met groenten

Voorgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - parmaham plakjes (100 gram)
  • - salami plakjes (100 gram)
  • - fuet girona (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - ricotta (125 gram)
  • - bospenen (8 )
  • - rauwe ham (8 plakjes)
  • - artisjokharten (uit blik) (1 blik)
  • - sjalotje (1 )
  • - geurige olijfolie (100 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - rode paprika's (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Laat de artisjokharten uitlekken.
  • 3 Schil de bospenen.
  • 4 Hak de basilicum en de peterselie fijn.
  • 5 Snipper het sjalotje fijn.
  • 6 Zorg voor dunne plakjes fuet girona.
  • 7 Rooster de paprika's 20 minuten in de oven tot het vel geblakerd is.
  • 8 Laat de paprika's in een afgesloten kom 10 minuten nagaren.
  • 9 Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, het sjalotje en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 10 Halveer de artisjokharten en leg ze met de snijkant naar boven op een schaal.
  • 11 Schep er wat vinaigrette over.
  • 12 Vouw de plakjes rauwe ham in de lengte dubbel en wikkel ze rond de bospenen.
  • 13 Leg ze op de schaal bij de artisjokharten.
  • 14 Meng in een kom de ricotta met het basilicum, de peterselie en wat zout en peper.
  • 15 Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadjes en het vel.
  • 16 Dep de stukken paprika met keukenpapier droog.
  • 17 Schep op elk stuk wat van het ricottamengsel en rol de stukken paprika op.
  • 18 Leg ze bij de wortels en artisjokharten op de schaal.
  • 19 Leg ook de vleeswaren erbij.
  • 20 Lekker met ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.