Recepten

Appelgalettes met kardemomroom

0 personen Gemiddeld 35 minuten Nagerecht

Ingrediënten

0 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit de barbecue. Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de appelblokjes in een steelpan op de barbecue met 50 ml water. Neem na 8 minuten van de barbecue vuur en prak met een vork tot moes. Roer 1 el gemberjam en 1 el crème fraîche door de appelmoes. Snijd de resterende appel ongeschild in kwarten en vervolgens in dunne plakjes van 2 mm. Snijd van het bladerdeegvellen 6 grote cirkels en leg deze op de pizzasteen of bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel een laagje appelmoes over het midden, laat een ½ cm langs de rand vrij. Bedek de moes dakpansgewijs met plakjes appel en bestrooi met basterdsuiker. Plaats op de barbecue, sluit het deksel en bak de galettes 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin krokant is en de appel gekleurd. Roer de resterende gemberjam los met een ½ el warm water. Bestrijk na 10 minuten garen de randen van het bladerdeeg met de gemberjam. Roer het kardemompoeder door de resterende crème fraîche en serveer naast de appelgalettes.
Aanvullende benodigdheden - barbecue met deksel- pizzasteen of rechthoekige metalen bakplaat
Voedingswaarden (per portie)
Energie 601 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 49 g
Vet 41 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden bbqbarbecuerecepten
'