recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Appelmuffins om uit te delen

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - boter (100 gram)
  • - volkorenmeel (250 gram)
  • - bakpoeder (0.5 zakje)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - rozijnen (100 gram)
  • - eieren (2 )
  • - karnemelk (100 ml)
  • - abrikozenjam (3 eetlepel(s))
  • - appels (3 )
  • - appelstroop (4 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C; snelt de boter; klop de eieren los.
  • 2 Rasp 2 appels grof en snijd 1 appel in 24 dunne partjes.
  • 3 Verwarm in een pan de boter met appelstroop al roerende tot ze gesmolten zijn.
  • 4 Meng in een kom het meel met bakpoeder, kaneel, rozijnen, eieren, geraspte appel, karnemelk en het botermengsel.
  • 5 Roer alles tot een beslag en schep dit in de ingevette holtes van een muffinvorm.
  • 6 Steek de partjes appel erin.
  • 7 Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Bestrijk de muffins uit de oven met jam en neem ze uit de vorm.
  • 9 Laat ze afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.