recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Argentijnse gefrituurde koekjes met jam

Bijgerecht
2 personen
45 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - olie (1 dl)
  • - sinaasappelmarmelade (0.5 pot)
  • - custardpoeder (2 eetlepels)
  • - boter (75 g)
  • - melk (125 ml)
  • - suiker (1 theelepel)
  • - bloem (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Meng (in de keukenmachine) de bloem met de suiker, melk en de helft van de boter tot een soepel deeg.
  • 2 Laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  • 5 Bestrijk de helft met boter en vouw het deeg in vieren.
  • 6 Herhaal dit nog 3 keer.
  • 7 Rol dan het deeg uit tot een dunne lap en snijd er vierkantjes van 6 x 6 cm uit.
  • 8 Bevochtig de randen met water.
  • 9 Meng de custard door de jam en schep op elk vierkantje een lepeltje jam.
  • 10 Vouw ze tot driehoekjes en druk de randjes goed dicht.
  • 11 Bestrijk ze rondom met olie en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • 12 Bak de gevulde koeken in de oven in 15-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
  • 14 Wijntip: oranjelikeur of kandeel (slijterij).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.