recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperge-pastasalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - geschilde asperges (300 gram)
  • - diepvries doperwten (225 gram)
  • - gerookte makreel (350 gram)
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - rucola of veldsla (0.5 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook fijn.
  • 2 Hak de dille fijn maar bewaar enkele takjes voor garneren.
  • 3 Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges naar de kopjes toe in stukjes van 2 cm.
  • 5 Voeg als de penne 5 minuten koken de aspergestukjes toe en kook ze beetgaar.
  • 6 Kook de kopjes apart in een steelpan met kokend water en wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 7 Overgiet de doperwten in een zeef met kokend water.
  • 8 Laat ze goed uitlekken en ontdooien.
  • 9 Maak de makreel schoon (verwijder kop en vel) en neem het visvlees in stukken van de graat.
  • 10 Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken, bewaar het kookvocht.
  • 11 Roer in een kom de mayonaise met citroensap, 2-3 eetlepels aspergekookvocht, bieslook, dille en wat zout en peper tot een dressing.
  • 12 Giet de penne en aspergestukjes af en roer ze warm door de dressing en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 13 Serveer de rucola of veldsla met de asperge-pastasalade als een bergje er op.
  • 14 Leg de stukken makreel daar weer op en garneer met toefjes dille.
  • 15 Menusuggestie: Voor: bietensalade met geitenkaas en kleine stukjes uitgebakken spek.
  • 16 Na: vanille-ijs met verse ananas, verkruimelde nootjes en kleingesneden basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.