recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aspergequiche

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • -
Bereidingswijze
  • 1 Lekkers met asperges De subtiele smaak van asperges verveelt niet snel.
  • 2 En de gezonde slanke groente is heel veelzijdig: hij leent zich voor allerlei hapjes en gerechten.
  • 3 We geven u wat heerlijke suggesties.
  • 4 Aspergesoep Maak een halve bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
  • 5 Maak 4 worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • 6 Laat 100 gram asperges uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • 7 Laat 50 gram doperwten uit blik uitlekken.
  • 8 Breng in een pan 1 liter runderbouillon aan de kook.
  • 9 Voeg de bloemkoolroosjes en plakjes wortel toe.
  • 10 Zet het vuur laag en laat de soep zachtjes 10 minuten koken.
  • 11 Voeg de in stukjes gesneden asperges en doperwten toe en laat deze warm worden in de soep.
  • 12 Breng de soep op smaak met peper en zout en bestrooi voor serveren met fijngesneden peterselie.
  • 13 Aspergequiche Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 14 Laat 500 gram asperges uitlekken.
  • 15 Bekleed een quichevorm met doorsnede van 27 cm met croissantdeeg uit een blikje.
  • 16 Meng de uitgelekte asperges met 100 gram gerookte zalm in reepjes.
  • 17 Verdeel de asperges en gerookte zalm over de bodem van de quiche.
  • 18 Gebruik een mix voor Hollandaise saus en bereid de saus zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • 19 Roer 2 eetlepels fijngesneden basilicum en 3 eieren door de saus en schenk de saus op de asperges en zalm.
  • 20 Bak de quiche in 25 minuten gaar.
  • 21 Aspergepakketjes Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 22 Meng een halve theelepel zout met een halve theelepel zwarte peper en 2 eetlepels geraspte citroenschil.
  • 23 Rol 16 asperges uit een pot door het mengsel.
  • 24 Klop in een kom 1 eierdooier los met 2 theelepels water.
  • 25 Snijd 8 plakjes bladerdeeg doormidden en leg op elke reep in het midden 2 asperges.
  • 26 Vouw het bladerdeeg dicht, besmeer licht met ei en bestrooi met sesamzaad.
  • 27 Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 15 à 20 minuten goudbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.