recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperges met ham en ei

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - gegrilde achterham (250 gram)
  • - roomboter (125 gram)
  • - eieren (6 )
  • - asperges (1.5 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de asperges op een plank met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar het andere uiteinde.
  • 2 Draai de asperges steeds een slag en schil naar beneden toe steeds iets dikker.
  • 3 Leg de geschilde asperges naast elkaar en snijd de houtachtige uiteinden op gelijke hoogte af.
  • 4 Leg de asperges in een hapjespan met ruim kokend water met zout.
  • 5 Kook de asperges 5 minuten en laat ze daarna nog 10-15 minuten in het hete vocht staan.
  • 6 Kook de eieren in 8 minuten bijna hard.
  • 7 Pel en halveer de eieren.
  • 8 Hak de peterselie heel fijn.
  • 9 Verwarm de boter op zacht vuur tot hij net gaat smelten en roer de boter tot een saus.
  • 10 Vouw de plakjes ham in vieren.
  • 11 Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze met de kopjes naar één kant op warme borden.
  • 12 Schep de botersaus erover en strooi er nootmuskaat en peterselie over.
  • 13 Leg de plakjes ham en de halve eieren ernaast.
  • 14 Lekker met nieuwe aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.