recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperges met ham uit de oven

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - gesmolten boter (25 gram)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - achterham (100 gram)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - witte asperges (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
  • 2 Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
  • 3 Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
  • 6 Hak de peterselie fijn.
  • 7 Laat de boter smelten.
  • 8 Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 9 Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
  • 10 Hak de achterham heel fijn.
  • 11 Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
  • 12 Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
  • 13 Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
  • 14 Lekker met kalfsschnitzels of kipfilet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.