recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperges met romige saus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - boter (15 g)
  • - geschilde witte asperges (1.5 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken kipfilet en krielaardappeltjes.
  • 2 Kook de asperges 15 minuten in een (asperge)pan met ruim kokend water.
  • 3 Laat ze nog 10-20 minuten in het kookvocht staan.
  • 4 Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde ui met het kerriepoeder zachtjes glazig.
  • 5 Roer de bloem met 1 dl van het aspergevocht, de crème fraîche en de sinaasappelschil erdoor.
  • 6 Verwarm het geheel al roerende tot een gebonden saus.
  • 7 Voeg de fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak toe.
  • 8 Serveer de asperges met de saus.
  • 9 Wijntip: volle witte wijn, zoals Australische chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.