recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Asperges met wilde zalm en basilicumsaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - verse basilicum (30 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - boter (25 gram)
  • - diepvries wilde zalmfilet (600 gram)
  • - asperges (geschild) (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de wilde zalmfilet ontdooien.
  • 2 Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water met zout 5 minuten en laat ze daarna nog 10-15 minuten in het hete vocht staan.
  • 3 Wrijf de zalm in met zout en peper en leg ze in een koekenpan met gesmolten boter.
  • 4 Sprenkel het citroensap erover.
  • 5 Smoor de zalm afgedekt in 6-8 minuten gaar.
  • 6 Pureer de slagroom met het basilicum in de blender tot een groene saus.
  • 7 Houd de zalm warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Roer de wijn door het bakvet en laat op hoog vuur het vocht verdampen.
  • 9 Voeg de basilicumroom toe en warm de saus zachtjes door.
  • 10 Leg de uitgelekte asperges op warme borden.
  • 11 Leg de zalmfilet ernaast en schep de basilicumsaus over de asperges.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.