recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aubergine Parmigiana

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - olijfolie
  • - gehakte knoflook (2 kroppen)
  • - tomatenblokjes (2 schijfjes)
  • - snufje kaneel
  • - paar blaadjes gehakte basilicum
  • - aubergines (2 deciliter)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - kerstomaatjes (8 )
  • - geraspte Parmezaanse kaas
  • - peper en zout
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook zacht.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en de kaneel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  • 4 Breng op smaak met basilicum, peper en zout.
  • 5 Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en bestrooi ze met peper en zout.
  • 6 Verhit een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide kanten tot ze zacht zijn.
  • 7 Schenk wat van de tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag aubergines op, dan een laag mozzarella en kerstomaatjes.
  • 8 Knip er nog wat basilicum boven en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • 9 Bak de schotel 30 minuten in de oven.
  • 10 Dek eventueel af met folie als het te bruin dreigt te worden.
  • 11 Serveer met pasta of een knapperig stuk ciabatta en u waant zichzelf zo weer in Italië.
  • 12 Aubergineseizoen In juli en augustus zijn de aubergines op hun best.
  • 13 Bereid ze kort voor gebruik, want gesneden aubergine kleurt snel bruin.
  • 14 U hoeft aubergines niet te schillen.
  • 15 Gaat u bakken of frituren? Bestrooi plakken aubergine dan met zout, leg ze in een vergiet en zet er iets zwaars op.
  • 16 Het zout onttrekt vocht aan de aubergine.
  • 17 Dep de plakken na 30 minuten droog en bereid ze verder.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.