recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Auberginedolma’s

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - oregano (1 theelepel(s))
  • - bloem (4 eetlepel(s))
  • - eieren (2 )
  • - paneermeel (0.5 pakje)
  • - komkommer (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - aubergine(s) (2 )
  • - olijfolie (1 dl)
  • - ui (1 )
  • - rundergehakt (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: lekker met een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: snijd de aubergine in lange plakken (2 per persoon); snipper de ui; hak de tomaten fijn; klop de eieren los.
  • 3 Bestrijk de plakken aubergine met wat olie en rooster ze onder een hete grill goudbruin.
  • 4 Fruit de ui in een koekenpan in 1 eetlepel olie.
  • 5 Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 6 Voeg de tomaat, kaneel, oregano en zout en peper naar smaak toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  • 7 Verdeel het gehakt over de aubergine, rol de plakken op en steek ze vast met cocktailprikkers.
  • 8 Wentel de rolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en het paneermeel en bak ze in een flinke laag olijfolie rondom goudbruin.
  • 9 Tzatziki maak je snel zelf door de komkommer (zonder zaadjes) in blokjes te snijden en met de uitgeperste knoflook, zout en peper naar smaak door de (Griekse) yoghurt te mengen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.