recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Auberginedolma’s

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - oregano (1 theelepel(s))
  • - bloem (4 eetlepel(s))
  • - eieren (2 )
  • - paneermeel (0.5 pakje)
  • - komkommer (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - aubergine(s) (2 )
  • - olijfolie (1 dl)
  • - ui (1 )
  • - rundergehakt (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: lekker met een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: snijd de aubergine in lange plakken (2 per persoon); snipper de ui; hak de tomaten fijn; klop de eieren los.
  • 3 Bestrijk de plakken aubergine met wat olie en rooster ze onder een hete grill goudbruin.
  • 4 Fruit de ui in een koekenpan in 1 eetlepel olie.
  • 5 Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 6 Voeg de tomaat, kaneel, oregano en zout en peper naar smaak toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  • 7 Verdeel het gehakt over de aubergine, rol de plakken op en steek ze vast met cocktailprikkers.
  • 8 Wentel de rolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en het paneermeel en bak ze in een flinke laag olijfolie rondom goudbruin.
  • 9 Tzatziki maak je snel zelf door de komkommer (zonder zaadjes) in blokjes te snijden en met de uitgeperste knoflook, zout en peper naar smaak door de (Griekse) yoghurt te mengen.