recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Auberginelasagne met spinazie, pittig gehakt en ricotta

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (vers geraspt) (100 gram)
  • - ricotta (250 gram)
  • - verse spinazie (600 gram)
  • - ui (gesnipperd) (1 )
  • - gedroogde italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - salami of chorizo (fijngehakt) (100 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - aubergines (grote) (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aubergines in lange plakken.
  • 2 Bestrijk ze dun met wat olijfolie en rooster ze in een hete grillpan met steeds een aantal plakken tegelijk goudbruin en gaar.
  • 3 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Bak in een hapjespan het gehakt al omscheppend rul.
  • 5 Voeg salami of chorizo, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe en bak alles nog drie minuten.
  • 6 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 7 Was de verse spinazie goed en laat dit uitlekken.
  • 8 Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • 9 Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.
  • 10 Meng in een kom de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas.
  • 11 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 12 Vet met boter een lasagneschaal in.
  • 13 Leg een laag aubergineplakken in de schaal en verdeel hierover een laag gehakt en een laag spinazie.
  • 14 Schep op de spinazie hier en daar een lepeltje ricotta.
  • 15 Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met een laag aubergine.
  • 16 Strijk de rest van de ricotta over de aubergines uit en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
  • 17 Bak de lasagne in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.