recepten

Zoeken in alle recepten

Auberginerolletjes met kruidige kaasvulling

Auberginerolletjes met kruidige kaasvulling

Hoofdgerecht
4 personen
27 min
Ingrediënten
  • - aubergines (2 )
  • - hüttenkäse (200 gram)
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - ras el hanout (2 theelepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - bladpeterselie (3 )
  • - olijfolie (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de steelaanzet van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte elk in plakken van 0,5 – 0,75 cm dik (1 plak per persoon). Bestrooi de plakken met zout en laat ze 10 minuten liggen.
  • 2 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Laat intussen de hüttenkäse in een zeef uitlekken. Meng de hüttenkäse in een kom met Parmezaanse kaas, ras el hanout, bosui en peterselie.
  • 3 Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier. Bestrijk elke plak met het hüttenkäsemengsel, maar laat langs de rand 1 cm vrij. Rol de aubergineplakken stevig op, begin bij de smalle korte kant. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
  • 4 Bestrijk de auberginerolletjes rondom met olijfolie en rooster ze op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.