recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Auberginerolletjes met mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - ciabatta (1 )
  • - grano padano (50 gram)
  • - gezeefde tomaten (200 ml)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - gedroogde tomaatjes op olie (6 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - aubergines (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de zo in repen dat u 6 lange plakken per persoon heeft.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur liggen.
  • 4 Dep de plakken droog, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin.
  • 5 Hak de tomaatjes heel fijn en meng ze met de peterselie en wat versgemalen peper.
  • 6 Bestrijk de plakken aubergine met dit mengsel.
  • 7 Snijd de mozzarella in 6 repen per persoon.
  • 8 Leg op elke plak aubergine een reep mozzarella.
  • 9 Rol de plakken aubergine op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • 10 Verdun de tomatensaus met het water en schenk dit over de auberginerolletjes.
  • 11 Strooi de kaas erover.
  • 12 Bak de auberginerolletjes in de oven in 25 minuten gaar en bruin.
  • 13 Serveer ze met de ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.