recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Aubergines met kruidige hüttenkäse

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - huttenkase (400 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - kleine aubergines (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 3 Hak de oregano en rozemarijnnaaldjes fijn.
  • 4 Halveer de aubergines in de lengte en hol ze tot op een cm van de wand uit.
  • 5 Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn.
  • 6 Bestrooi de uitgeholde aubergines met wat zout.
  • 7 Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en bak het uitgeholde auberginevruchtvlees met de knoflook en paprika al omscheppend twee tot drie minuten tot het zachter wordt.
  • 8 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over.
  • 9 Meng de hüttenkäse in een kom met het auberginemengsel, oregano en rozemarijn.
  • 10 Bestrijk de halve aubergines rondom dun met olijfolie en leg ze met de uitgeholde kant op het barbecuerooster.
  • 11 Rooster de aubergines tot deze kant mooie bruine strepen krijgt en wat zachter wordt.
  • 12 Keer de aubergines en schep wat van het mengsel in de holtes.
  • 13 Niet te veel, het mag niet boven de rand uit komen.
  • 14 Bak ook de onderkant van de aubergines mooi bruin en gaar.
  • 15 Intussen wordt dan het hüttenkäsemengsel warm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.