Bijgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer 1 aubergine in de lengte. Stap 2 Snijd het vruchtvlees van de aubergine met een afstand van 1 cm kruiselings in zonder door de schil te snijden. Stap 3 Snijd 1 teentje knoflook in dunne plakjes en steek deze in de aubergine. Rasp de gele schil van 1 citroen. Stap 4 Pers de citroen uit. Besprenkel de auberginehelften met 2 el olijfolie en 2 el citroensap. Stap 5 Breng op smaak met 2 tl citroenrasp, zout en een mespuntje gerookte paprikapoeder. Stap 6 Pof de aubergine in 20 - 25 minuten zacht en gaar in de oven. Schep met een lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Stap 7 Pureer het vruchtvlees met 1 el tahin glad met de staafmixer. Breng de auberginespread op smaak met zout en een mespuntje cayennepeper. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 70 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 2 g
Vet 6 g
Waarvan verzadigd 1 g