recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Avocado gevuld met ceviche

Voorgerecht
4 personen
260 min
Ingrediënten
  • - eetrijpe avocado's (2 )
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - verse ananas (2 cm dik) (1 plak)
  • - verse kabeljauwfilet (200 gram)
  • - limoenen (3 )
  • - rode peper (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de limoenen.
  • 2 Snijd de bosuitjes in flinterdunne ringetjes.
  • 3 Hak de koriander fijn.
  • 4 Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
  • 5 Meng de rode peper in een diep bord met het limoensap.
  • 6 Snijd de kabeljauw in blokjes van een cm en schep deze met wat zout en versgemalen zwarte peper door het sap.
  • 7 Laat de ceviche (vismengsel) in de koelkast drie tot vier uur ‘gaar’ worden, schep af en toe om.
  • 8 De blokjes zijn dan helemaal wit en ondoorschijnend.
  • 9 Snijd de schil van de plak ananas en snijd ook het harde middenstuk weg.
  • 10 Snijd de plak in blokjes van een cm.
  • 11 Schep de ananas, bosui-tjes en de helft van de koriander door de ceviche.
  • 12 Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en vul ze met de cevichel.
  • 13 Garneer met de rest van de koriander.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.