recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Avocado met Mexicaanse garnalensalade

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - limoen (1 stuks)
  • - tacokruiden (1 theelepel)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - roze garnalen (125 g)
  • - rivierkreeftvlees (100 g)
  • - avocado's (2 rijpe)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - nacho tortillachips (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Boen de limoen schoon; Knip de bieslook fijn.
  • 2 Rasp de groene schil van de limoen en pers een halve limoen uit.
  • 3 Klop het sap met de limoenrasp, tacokruiden, bieslook en olijfolie tot een dressing.
  • 4 Schep de garnalen en rivierkreeftjes erdoor.
  • 5 Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en zet de helften elk op een bord.
  • 6 Verdeel het garnalenmengsel in de holten van de avocado en schep de zure room erop.
  • 7 Garneer met de tortillachips.
  • 8 Wijntip: Geurige witte wijn, zoals Sensas Sauvignon Blanc of Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.