DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Avocado sushibowl

Lunch Eenvoudig 30 minuten
(3)
Lunch Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Kook de (sushi)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een schaal, schep 2 el vocht van de sushiginger door de rijst en laat iets afkoelen. Stap 2 Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snijd in boogjes. Stap 3 Meng de komkommer in een kom met 2 el vocht van de sushiginger. Stap 4 Spoel de edamamebonen onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Stap 5 Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit met een mes. Schep het vruchtvlees in z’n geheel met een lepel uit de schil. Stap 6 Leg de avocado met de platte kant op een snijplank en snijd in dunne plakjes. Stap 7 Druk de plakken dakpansgewijs uit tot een rechtopstaande waaier. Plaats de waaier op een bord en buig de plakjes van twee helften tot een sluitende cirkel. Stap 8 Verdeel in de cirkel de sushirijst, plakjes komkommer, wortel julienne en surimichunks. Stap 9 Schep er de edamamebonen bij en wat plakjes gember. Strooi het sesamzaad over de sushibowl en serveer met sojasaus.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 779 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 62 g
Vet 44 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden
recepten