Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Kook de (sushi)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een schaal, schep 2 el vocht van de sushiginger door de rijst en laat iets afkoelen. Stap 2 Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snijd in boogjes. Stap 3 Meng de komkommer in een kom met 2 el vocht van de sushiginger. Stap 4 Spoel de edamamebonen onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Stap 5 Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit met een mes. Schep het vruchtvlees in z’n geheel met een lepel uit de schil. Stap 6 Leg de avocado met de platte kant op een snijplank en snijd in dunne plakjes. Stap 7 Druk de plakken dakpansgewijs uit tot een rechtopstaande waaier. Plaats de waaier op een bord en buig de plakjes van twee helften tot een sluitende cirkel. Stap 8 Verdeel in de cirkel de sushirijst, plakjes komkommer, wortel julienne en surimichunks. Stap 9 Schep er de edamamebonen bij en wat plakjes gember. Strooi het sesamzaad over de sushibowl en serveer met sojasaus.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 779 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 62 g
Vet 44 g
Waarvan verzadigd 5 g