recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Babyleaf salade met sugarsnaps en geitenkaas

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - geitenkaas met korst van 1 cm dik (4 plakken)
  • - pijnboompitten (50 g)
  • - aardbeien (250 g)
  • - gekookt bietje (1 stuks)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - frambozendressing (100 g)
  • - babyleaf salade (170 g)
  • - sugarsnaps (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met volkorenbolletjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitjes in ringetjes; Snijd de gekookt bietje in blokjes; Halveer de aardbeien; Rooster de pijnboompitten.
  • 3 Kook de sugarsnaps in 4-6 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 5 Meng in een grote schaal de salade luchtig met een scheutje dressing, de sugarsnaps, bosuitjes, blokjes biet, de helft van de aardbeien en pijnboompitten.
  • 6 Leg de plakken geitenkaas op een bakplaat en schuif dit onder een hete ovengrill.
  • 7 Laat de kaas in 2-3 minuten licht kleuren.
  • 8 Verdeel de salade oven vier (diepe) borden en leg de plakken geitenkaas in het midden.
  • 9 Verdeel de rest van de aardbeien en pijnboompitten erover en maal er zwarte peper boven.
  • 10 Wijntip: Iets mollige rosé, zoals El Gato of Rosé d’Anjou.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.