recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bamischotel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - bami (300 gram)
  • - uien (3 1)
  • - champignons (250 gram)
  • - gehakt (500 gram)
  • - olie (1 eetlepel)
  • - ketjap manis (1 eetlepel)
  • - sambal
  • - zakje nasikruiden
  • - verse bladspinazie (500 gram)
  • - klontje boter
  • - geraspte kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Kook de bami zoals beschreven op het pak.
  • 2 Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.
  • 3 Bak  het gehakt rul in de olie en voeg de champignons, uien,ketjap, sambal en de nasikruiden toe.
  • 4 Let op: de nasikruiden niet aanmaken met water.
  • 5 Voeg de spinazie toe en roerbak het mengsel tot de spinazie is geslonken.
  • 6 Giet het overtollige vocht af.
  • 7 Vet een ovenschaal in met wat boter.
  • 8 Doe de bami in de schaal en schep het gehaktmengsel er overheen.
  • 9 Strooi tot slot de kaas erover.
  • 10 Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180°C.
  • 11 De bamischotel is klaar als de kaas goed gesmolten is.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.