recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bananenbrood met bosbessen

Lunch
7 personen
100 min
Ingrediënten
  • - diepvries bosbessen (125 g)
  • - bakpoeder (2 theelepels)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - havermout (60 g)
  • - eieren (3 )
  • - sap en rasp van een sinaasappel (1 )
  • - gedroogde abrikozen (50 g)
  • - rijpe bananen (3 )
  • - blanke amandelen (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Maal de amandelen in de keukenmachine tot fijn meel, of gebruik amandelmeel.
  • 3 Doe het amandelmeel over in een kommetje.
  • 4 Pureer daarna de bananen met de abrikozen en het sinaasappelsap in de keukenmachine.
  • 5 Klop in een kom de eieren los en meng de bananenpuree erdoor.
  • 6 Roer er vervolgens het amandelmeel met de havermout, sinaasappelrasp, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder en wat zout door.
  • 7 Roer alles tot een glad beslag.
  • 8 Schenk het beslag in de cakevorm (inhoud 1 liter) en strooi de nog bevroren bosbessen erover.
  • 9 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak het bananenbrood in 60-75 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.