recepten

Zoeken in alle recepten

Basilicum-sinaasappelboter

Basilicum-sinaasappelboter

Bijgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - roomboter (125 gram)
  • - knoflook (2 teen)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - verse basilicum (5 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de boter in een kom bij kamertemperatuur in ca. 30 minuten zo zacht worden, dat de boter te roeren is.
  • 2 Hak de peterselie, basilicum en bosuitje fijn. Knip de bieslook fijn. Rasp de sinaasappel. Pers de tenen knoflook erboven uit en voeg de kruiden toe. Roer alles met een vork goed door elkaar. Doe de boter met een spatel in een schaaltje.
  • 3 Zet de kruidenboter 30 minuten of tot gebruik afgedekt op een koele plaats of in de koelkast, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.