recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Beenham met groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - groene asperges (500 gram)
  • - droge witte wijn (200 ml)
  • - vleesfond (1 pot)
  • - beenham naturel (500 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - abrikozenjam (2 eetlepels)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Smelt de boter.
  • 3 Meng de boter met de mosterd, jam, tijm en wat zout en versgemalen peper en wrijf de beenham hiermee rondom in.
  • 4 Leg de ham in een braadslede en bak de ham in de oven in 35-45 minuten mooi bruin en gaar.
  • 5 Kook intussen in een wijde pan de fond en wijn op hoog vuur in tot de hoeveelheid wijn dat u toegevoegd heeft.
  • 6 Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en stoom of kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
  • 7 Houd de ham uit de oven warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Schenk het braadvocht bij de ingekookte fond en laat alles nog 2-3 minuten koken.
  • 9 Snijd de ham in plakken en leg ze dakpansgewijs op warme borden schep de jus erover.
  • 10 Leg de asperges ernaast.
  • 11 Lekker met gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.