recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Beenham met paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - azijn (0.5 eetlepel)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - paddenstoelen seizoensmelange (2 bakjes)
  • - beenham naturel (500 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - (verse) tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappelmarmelade (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • 3 Meng de marmelade met mosterd, knoflook, tijm, azijn, de helft van de olijfolie en peper naar smaak.
  • 4 Wrijf de beenham hiermee in en schuif hem in een braadslede in de oven.
  • 5 Schakel de oven terug tot 160 °C.
  • 6 Braad de ham 25 minuten, schakel de oven dan terug naar 90 °C en braad de ham in nog 0,5 uur gaar.
  • 7 Bedruip regelmatig met braadvocht.
  • 8 Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in de rest van de olijfolie op hoog vuur bruin.
  • 9 Breng ze op smaak met balsamicoazijn, zout en peper en schep de peterselie erdoor.
  • 10 Serveer de paddenstoelen bij de beenham.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay, of frisse rode, bijvoorbeeld Chianti.