recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Beenham met sinaasappel

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (200 ml)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - boter (20 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel(s))
  • - vloeibare honing (3 eetlepel)
  • - beenham (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de sinaasappel schoon.
  • 2 Wrijf de beenham rondom in met zout, versgemalen zwarte peper en honing.
  • 3 Leg de beenham in een niet te grote braadslede en strooi de tijmblaadjes erover.
  • 4 Snijd de sinaasappel in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs in het midden op de ham.
  • 5 Leg hier een daar een klontje boter.
  • 6 Schenk de wijn op de bodem van de braadslede.
  • 7 Steek de thermometer tot in het midden van de ham.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175 °C.
  • 9 Braad de beenham in 50-60 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 De thermometer wijst dan 65-70 °C aan.
  • 11 Leg de beenham op een plank en laat de ham onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • 12 Schenk de fond bij het braadvocht, roer de aanbaksels los en kook het vocht op hoog vuur in tot een jus.
  • 13 Snijd het vlees in mooie plakken en leg ze op warme borden met een plak sinaasappel er op.
  • 14 Schenk er wat jus over.
  • 15 Geef de rest van de jus er apart bij.
  • 16 Lekker met gebakken aardappeltjes en gesmoorde groene kool of broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.