recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met gebakken shiitakes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - sesamolie (1 eetlepel)
  • - Japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - bosuitjes (2 )
  • - shiitakes (200 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - boter (25 gram)
  • - biefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de shiitakes in dunne plakjes.
  • 4 Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 2 cm.
  • 5 Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 7 Leg de biefstukken erin en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen naar wens rood of rosé.
  • 8 Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Schep de knoflook, shiitakes en bosui door het bakvet en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin.
  • 10 Schep dit mengsel ook op het bord.
  • 11 Roer de sherry met het water door het bakvet en breng de jus bruisend aan de kook.
  • 12 Roer de aanbaksels los en roer ook de sojasaus en sesamolie door de jus.
  • 13 Laat de jus nog heel even inkoken.
  • 14 Leg de biefstukken op warme borden en schep de jus erover.
  • 15 Schep de shiitakes met bosui erop.
  • 16 Lekker met pandanrijst en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.