recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met gorgonzolajus en geroosterde venkel

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - venkelknollen (2 )
  • - ui (1 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kerstomaatjes (125 gram)
  • - vermouth (2 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - biefstukken (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - gorgonzola (50 gram)
  • - vleesfond (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de venkelknol in vier stukken per persoon.
  • 3 Snijd de ui in partjes.
  • 4 Schep in een braadslede de venkel, ui, tijm en tomaatjes door elkaar.
  • 5 Strooi er (zee)zout en versgemalen zwarte peper over en sprenkel de vermout en olijfolie erover.
  • 6 Dek de groente af met een stuk bakpapier en schuif de braadslede in de oven.
  • 7 De groenten hoeven niet helemaal afgesloten te zijn.
  • 8 Rooster de groenten in 25 minuten gaar, schep af en toe om.
  • 9 Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
  • 10 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 11 Leg de biefstukken in de pan en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 12 Ze mogen van binnen naar wens nog rood of net rosé zijn.
  • 13 Houd de biefstukken warm in aluminiumfolie.
  • 14 Roer de gorgonzola en fond door het bakvet en laat de kaas al roerende smelten.
  • 15 Laat de jus nog iets inkoken.
  • 16 Leg de groenten op warme borden.
  • 17 En leg de biefstuk erop.
  • 18 Schenk de jus erover.
  • 19 Lekker met tagliatelle.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.