recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met gratin en winterse salade

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (100 ml)
  • - biefstukken (4 )
  • - roomboter (25 gram)
  • - veldsla (1 zak)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - geraspte jongbelegen kaas (100 gram)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - vastkokende aardappelen (600 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - knoflook (1 teen)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 1 lage ronde ovenschaal, ingevet.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Snijd de aardappelen en de winterwortel in heel dunne plakken.
  • 5 Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 6 Meng in een kom de knoflook met de slagroom en wat zout en versgemalen peper.
  • 7 Schep de aardappel- en wortelplakjes erdoor en doe dit mengsel over in de ovenschaal.
  • 8 Strooi de kaas erover.
  • 9 Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 40-50 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 10 Schil de sinaasappel dik, snijd hem in mooie plakken en snijd deze in vieren.
  • 11 Klop in een schaal de azijn met mosterd, olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 12 Schep de veldsla en sinaasappel erdoor.
  • 13 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 14 Leg de biefstukken erin en bak ze in 4-6 minuten bruin, keer ze regelmatig.
  • 15 Verpak de biefstukjes in aluminiumfolie en laat ze zo een paar minuten rusten.
  • 16 Roer de wijn met een scheut water door het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 17 Kook de jus op hoog vuur in tot hij mooi gebonden is.
  • 18 Leg de biefstukken op warme borden en schep er een beetje jus op.
  • 19 Leg er een punt gratin naast en geef de salade er apart bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.