recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met knoflooksaus en gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - champignons (400 gram)
  • - biefstukken (4 )
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - volle melk (250 ml)
  • - bloem (25 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - knoflook (1 bol)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 3 Snijd de champignons in plakjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 5 Snijd een kapje van knoflook, zet de bol in een schaaltje en schenk de olijfolie erin.
  • 6 Bak de bol knoflook in de oven in 15 minuten gaar.
  • 7 Laat de knoflook iets afkoelen en druk de gare knoflookpuree uit de bol.
  • 8 Verwarm de helft van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
  • 9 Roer de melk er scheut voor scheut door en blijf roeren tot het een gladde saus wordt.
  • 10 Roer de knoflookpuree met een derde van de oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor en laat de saus nog even zachtjes pruttelen.
  • 11 Wrijf de biefstukken in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 12 Leg de champignons eromheen en bak ze mee.
  • 13 Leg de biefstukken op warme borden en schep de knoflooksaus erover.
  • 14 Schep de champignons erop en strooi de rest van de oregano erover.
  • 15 Lekker met tagliatelle en tomaten uit de oven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.