recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met paddestoelen en blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (100 g)
  • - slagroom (125 ml)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - gemengde paddestoelen (300 g)
  • - boter (25 g)
  • - biefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gemengde paddestoelen in grove stukken; Verkruimel de blauwschimmelkaas.
  • 2 Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 4 Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie of in een oven van 100 °C.
  • 5 Bak de paddestoelen in het bakvet in 3-4 minuten op hoog vuur bruin, voeg ook de rest van de boter toe.
  • 6 Schep het citroensap en bieslook met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 7 Schep de paddestoelen bij de biefstuk.
  • 8 Roer de room en kaas door het bakvet en roer alles tot een saus.
  • 9 Serveer de biefstuk met de saus erover en de paddestoelen erop.
  • 10 Wijntip: Krachtige rode wijn, zoals Primitivo uit Italië of Kleinrivier Syrah uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.