recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met paddestoelen en pepersaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - boter (15 g)
  • - biefstukjes (4 )
  • - zwarte peper
  • - gemengde paddestoelen (200 g)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - verse room (1 bakje)
  • - bieslook (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de bieslook fijn.
  • 3 Bak de biefstukjes in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten bruin, ze mogen van binnen rood of rosé zijn.
  • 4 Strooi er zout en peper over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Bak de paddestoelen in het bakvet op hoog vuur in 3-4 minuten gaar, strooi er zout en peper over en schep ze op een bord.
  • 6 Schenk de sherry bij het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 7 Roer de verse room erdoor en warm de saus goed door tot hij goed van dikte is.
  • 8 Leg de biefstukjes op vier borden schenk de pepersaus erover en schep de paddestoelen erop.
  • 9 Strooi het bieslook erover.
  • 10 Wijntip: Krachtige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon uit Chili of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.