recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met roergebakken witlof

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - blauwe schimmelkaas (100 g)
  • - boter (25 g)
  • - biefstukken (4 )
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - witlof (6 struikjes)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Geef er gekookte krieltjes bij.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode ui in dunne partjes; Snijd de witlof in repen van 3 cm breed; Hak de verse oregano grof ; Verkruimel de blauwe schimmelkaas.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en witlof in 4-5 minuten beetgaar.
  • 4 Schep de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Kruid intussen de biefstukjes met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 6 Schep de helft van de kaas door de witlof.
  • 7 Schep de witlof op borden en leg de biefstukjes in het midden.
  • 8 Strooi de rest van de kaas erover.
  • 9 Wijntip: Krachtige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon of Pinotage uit Zuid-Afrika.