recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met rucolasalsa

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - van kropsla of van little gems (12 blaadjes)
  • - rucola (150 gram)
  • - rode peper (1 )
  • - limoen (daar de sap van) (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - pijnboompitten (50 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - biefstukken, ca 400 gram (3 )
  • - sesamolie (2 eetlepels)
  • - thaise vissaus (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de biefstuk in reepjes.
  • 2 Was de slablaadjes voorzichtig uit om het water kwijt te raken.
  • 3 Snij de rucola grof.
  • 4 Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de rode peper.
  • 5 Snijd de rode peper grof.
  • 6 Draai de rucola met het limoensap, knoflook, rode peper en pijnboompitten in de keukenmachine kort tot een salsa.
  • 7 Voeg twee derde van de eetlepels olijfolie bij.
  • 8 Breng op smaak met zout.
  • 9 Verhit de rest van de eetlepels olie of bakvet op hoog vuur en bak er snel de biefstukreepjes in.
  • 10 Haal uit de pan en schep de achtergebleven olie om met de sesamolie en vissaus.
  • 11 Voeg, indien nodig, zout bij.
  • 12 Serveer de biefreepjes met salsa in slabladeren of blaadjes little gem en met nasi of bami.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.