recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met saus van shiitakes met groene asperges en tagliatelle

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - groene asperges (500 gram)
  • - shiitakes (200 gram)
  • - ossenhaas biefstukjes (4 )
  • - roomboter (50 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sojasaus (2 el)
  • - vleesfond (pot) (1 )
  • - tagliatelle (koelvers) (250 gram)
  • - olijfolie (3 el)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de onderkanten. Snijd de aspergepunten op 5 cm af en snijd de onderkanten in dunne plakjes.
  • 2 Kook de aspergepunten in een steelpan met ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 3 Snijd de harde stukjes van de shiitakesteeltjes en hak de shiitakes met steel goed fijn.
  • 4 Verwarm de oven op 100°C.
  • 5 Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
  • 6 Kruid de biefstukken met zout en peper.
  • 7 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de biefstukjes op hoog vuur in 1- 1.5 minuut per kant bruin.
  • 8 Leg de biefstukjes in een bakblik of ovenschaal en laat ze in de oven nog 4-6 minuten nagaren.
  • 9 Voeg de tagliatelle en de aspergeplakjes aan het kokende water toe kook de pasta in 3-4 minuten beetgaar.
  • 10 Roer de fijngehakte knoflook en shiitakes door het bakvet van de biefstukjes en bak ze in 2-3 minuten mooi bruin.
  • 11 Roer de sojasaus en vleesfond erdoor en kook het geheel in tot een lekkere jus.
  • 12 Bestrijk intussen de aspergepunten rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 2 minuten tot ze rondom bruine strepen hebben.
  • 13 Giet de tagliatelle af. Schep de pasta in het midden van warme diepe borden. Schep de jus erop en leg de biefstukjes erop.
  • 14 Garneer met de aspergepunten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.