recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk met tomaat en krokante uiringen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - fond (200 ml)
  • - cognac (2 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - biefstukken (4 )
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (12 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Snijd de uiten in brede ringen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4 Kruis de tomaten aan de bolle kant in en zet ze met deze kant naar boven in een kleine ovenschaal.
  • 5 Strooi er zout, versgemalen zwarte peper en tijm over en schenk er de helft van de olijfolie over.
  • 6 Laat de tomaten in de oven in 25 minuten gaar worden.
  • 7 Meng de uiringen met bloem en bak ze goudbruin in een hapjespan met de rest van de olijfolie.
  • 8 Kruid de biefstukken met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 9 Neem de biefstukken uit de pan, roer de cognac en fond door het bakvet en kook dit in tot een mooie jus.
  • 10 Serveer de biefstukken op warme borden met de uiringen erop en de tomaten ernaast.
  • 11 Geef de jus erbij.
  • 12 Lekker met aardappelgratin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.