recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstuk op de barbecue met maïs-avocadosalade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 gram)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - avocado (1 )
  • - bosuitje (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - maïskorrels (1 blik)
  • - sap van limoen (0.5 )
  • - biefstuk(ken) (4 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - pikante paprikapoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - tomatenketchup (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de teen knoflook.
  • 2 Snijd de rode paprika en de avocado in blokjes.
  • 3 Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 4 Hak de verse koriander fijn.
  • 5 Meng in een diep bord de tomatenketchup met de knoflook, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en één vijfde eetlepels olijfolie.
  • 6 Wentel de biefstukken door deze marinade en laat ze 15 minuten bij kamertemperatuur marineren.
  • 7 Klop in een kom het limoensap met de rest van de olijfolie met wat zout en peper tot een dressing en schep de maïs, paprika, bosui, avocado en koriander erdoor.
  • 8 Verdeel de veldsla in een ondiepe schaal en schep de maïssalade erop.
  • 9 Grill de biefstukken op een rooster 15 cm boven gloeiend houtskoolvuur in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 10 Ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  • 11 Serveer de biefstukken met de maïssalade en stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.