recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biefstukje met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (100 g)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - paddenstoelen seizoenmelange (300 g)
  • - boter (50 g)
  • - biefstukjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met stoofpeertjes, witlof en krieltjes uit de oven.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de paddenstoelen seizoenmelange in stukken; Hak de peterselie fijn; Verkruimel de zachte geitenkaas.
  • 3 Wrijf de biefstukjes in met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 5 Bak de biefstukjes op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 6 Keer ze halverwege de baktijd.
  • 7 Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Bak de paddenstoelen in het bakvet op hoog vuur bruin en gaar.
  • 9 Schep de azijn en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Leg de biefstukjes op warme borden.
  • 11 Schep de paddenstoelen erover en strooi de kaas erover.
  • 12 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Jean Valmas Côtes du Rhône of Isla Negra Carmenère.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.