recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Biryani met eieren

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - water (700 ml)
  • - eieren (6 )
  • - amandelschaafsel (2 eetlepels)
  • - rozijnen (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (2 eetlepels)
  • - tomaten (2 )
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - bloemkool, in kleine roosjes (300 gram)
  • - vastkokende aardappelen (2 )
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - pittige paprikapoeder (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kurkuma (1 theelepel)
  • - koekkruiden (2 theelepels)
  • - basmatirijst (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - olie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de gemberwortel.
  • 2 Verkruimel de laurierblaadjes.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 4 Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de helft van de ui.
  • 5 Schep de rijst erdoor en voeg iets meer dan de helft van het water en wat zout toe.
  • 6 Kook de rijst 5 minuten.
  • 7 Verwarm de rest van de olie in een hapjespan, roer alle specerijen en de laurierblaadjes erdoor en bak alles 1-2 minuten.
  • 8 Schep de aardappel, bloemkool, doperwten en tomaten erdoor en bak alles 2 minuten.
  • 9 Roer de yoghurt met de rest van het water en wat zout erdoor en breng dit al roerende aan de kook.
  • 10 Laat de groente 4 minuten zachtjes koken.
  • 11 Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
  • 12 Schep de helft van de rijst in een ingevette glazen ovenschaal, verdeel de groenten met vocht erover en verdeel hierover de rest van de rijst met kookvocht.
  • 13 Strooi de rozijnen en amandelen erover.
  • 14 Schuif de schaal in de oven en laat de rijst en groenten in 40-50 minuten gaar worden.
  • 15 Kook intussen de eieren in 8 minuten bijna hard.
  • 16 Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • 17 Leg de eieren op de rijstschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.