recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bistro-biefstuk met champignonsaus en italiaanse sla

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kropsla (1 )
  • - grana padano kaas (3 eetlepel(s))
  • - goede olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - witte wijnazijn (2 eetlepel(s))
  • - winterpeen (1 kleine)
  • - roomboter (3 eetlepels)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - kookroom (250 ml)
  • - halfzoete sherry (100 ml)
  • - bio kastanjechampignons (250 gram)
  • - biefstukken met kruidenboter op kamertemperatuur (4 )
  • - afbakbrood
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
  • 2 Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snijd de champignons in kwarten en doe ze in een sauspan met de sherry.
  • 4 Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken op matig vuur.
  • 5 Voeg de room en sojasaus toe, laat circa 10 à 15 minuten inkoken tot sausdikte.
  • 6 Maak op smaak peper en zout.
  • 7 Bestrooi ondertussen het vlees met wat zout.
  • 8 Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager.
  • 9 Bak de biefstukken (voor medium) circa 3 minuten per kant.
  • 10 Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder alumiumfolie.
  • 11 Snijd het brood en besmeer met wat kruidenboter.
  • 12 Schil de winterpeen en rasp op een grove rasp, meng met de azijn en de olijfolie.
  • 13 Was en droog de kropsla.
  • 14 Scheur op het laatste moment de sla in grote stukken en meng met de peen.
  • 15 Maak op smaak met peper en zout.
  • 16 Serveer de sla in een schaal, bestrooi met geraspte Grana Padano.
  • 17 Serveer de biefstuk op warme borden met het brood en de saus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.