recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Bistro ribeye met knolselderijsalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - augurkjes (8 )
  • - cocktailtomaat (1 bakje)
  • - sla (0.5 krop)
  • - boter (25 gram)
  • - ribeyes (4 )
  • - grove mosterd (0.5 eetlepel)
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - knolselderij schoongemaakt in blokjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de ribeye op kamertemperatuur is.
  • 2 Snijd de knolselderij in parten, schil ze en rasp ze in de keukenmachine in mooi dunne (julienne) reepjes.
  • 3 Pers en rasp de citroen.
  • 4 Klop in een schaal het citroensap met de rasp, mayonaise, mosterd en wat zout en peper tot een dressing.
  • 5 Schep de knolselderij erdoor en laat de salade minstens een uur staan.
  • 6 Wrijf de ribeyes in met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege.
  • 7 Leg de ribeyes op borden.
  • 8 Leg de blaadjes sla ernaast en schep de knolselderij erop.
  • 9 Garneer met tomaatjes en augurkjes.
  • 10 Lekker met frieten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.